TORNION YHTEISLYSEON LUKIO

Lämminhenkiset penkkarit pakkasessa

15.2.2024

Penkkareita vietettiin tänä vuonna rapsakassa pakkasessa, mutta se ei menoa haitannut. Penkkareissa juhlittiin iloisella mielellä ja lämminhenkisesti. Abit olivat keksineet jotain uutta penkkaripäivään, mikä oli positiivista.

Abit kuljeskelivat aamulla mielikuvituksellisissa asuissa pitkin koulun käytäviä ja vierailivat oppitunneilla tervehtimässä nuorempia opiskelijoita. Abikulkue vieraili ensi kertaa Lappian päärakennuksessa ja toi sinne piristävää ohjelmaa koulupäivän keskelle. Aamun ohjelmaan kuului myös abien  viimeinen ryhmänohjaustunti.

Ruokailun jälkeen oli vuorossa lukion väelle järjestetty salitilaisuus, Abi-show. Abit pistivät osan opettajista lavalle kilpailemaan tanssi-, räppi- ja tietokilpailuissa. Abien ryhmänohjaajat saivat lahjansa ja kaikki opettajat kakkukahvit. Diplomien jakaminen tehtiin tyylillä, eikä tietääksemme kukaan pahoittanut mieltään.

Abivideo oli ehjä tarina kuvitteellisen lukiolaisen kuvitteellisesta koulupäivästä. Abi-show´n juontajat ansaitsevat maininnan hauskasta ja luontevasta esiintymisestä. Penkkaripäivän aikataulua oli väljennetty edellisvuosiin verrattuna. Abien uloskanto kylmään pakkassäähän alkoi puoli yhden aikaan. Abeja oli opastettu pukeutumaan lämpimästi penkkariajelua varten. Suurin osa abeista oli ottanut neuvoista vaarin.  Penkkarien jälkeen abien elämä muuttuu juhlasta arjeksi. Edessä on valmistautuminen ylioppilaskirjoituksiin.