TORNION YHTEISLYSEON LUKIO

Joulukuun juhlista joulunviettoon!

21.12.2018

Joulukuu on perinteisesti juhlan aikaa lukiossamme. Syksyn ylioppilaita ja Suomen itsenäisyyttä juhlitaan ennen itsenäisyyspäivää. Vuodesta 1998 alkaen muutamaa välivuotta lukuun ottamatta lukiossamme on vietetty Lucia-juhlaa. Oppilaskunnan (nykyisen opiskelijakunnan) järjestämällä puurojuhlalla on pitkät perinteet. Lukukausi päättyy kirkossa pidettävään yökirkkoon.

Nämä neljä joulukuun juhlaa ovat kaikille avoimia tilaisuuksia ja niissä olikin tänä vuonna mukana kiitettävä määrä vanhempia ja muuta koulun ulkopuolista väkeä.

Nämä juhlat ovat mainioita tilaisuuksia esiintymisille, eikä esiintyjistä ole ollutkaan pulaa. Esitysten laatu on kaiken lisäksi ollut korkeatasoista. Jouluajan tunnelmaan virittäytyminen alkoi Tornion kirkossa Lucia-konsertissa. Päivällä konsertti esitettiin koulun väelle ja illalla muulle yleisölle. Lucia-konsertti on joka vuosi koskettava kokemus.

Puurojuhla on luonteeltaan hauska ja iloinen juhla. Se on samalla mittava voimainponnistus ja yhteisöllisyyden mittari. Puurojuhla valmistellaan ja viedään läpi yhteisvoimin. Jokaisen panos on tärkeä. Puuron ja torttukahvien lisäksi puurojuhlassa tarjotaan hienoja musiikkiesityksiä, hauskoja opettajien videoita ja hupaisia kilpailuja.  Lukiomme puurojuhla tunnetaan myös Korvatunturilla asti, sillä Joulupukki vierailee juhlassamme joka vuosi. Muutamina vuosina Tiernapojatkin ovat käyneet esittämässä kuvaelmansa.

Lukuvuoden päättävä yökirkko herkistää mielen ja lähettää kouluväen viettämään ansaittua joululomaa. Ennen yökirkon alkamista suuri joukko opiskelijoita sytyttää kynttilät sankarihaudoille. Yökirkossa lauletaan yhdessä jouluvirsiä ja -lauluja ja kuunnellaan taidokkaita musiikkiesityksiä. Opiskelijat lukevat jouluun liittyviä tekstejä ja rukouksia. Seurakunta esittää oman joulutervehdyksensä. Yksi lukukausi on jälleen takana ja joulu sekä uusi vuosi edessä. On aika levätä ja rauhoittua.
Hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta 2019.