TORNION YHTEISLYSEON LUKIO

Heittäytymistä ja tutustumista

20.8.2018

Mitä yhteistä on hyvällä jalkapallomaalivahdilla ja lukiomme ykkösillä? He kaikki osaavat heittäytyä. Tämä nähtiin ykkösten ryhmäytymispäivänä viime torstaina.

Meille jokaiselle ontärkeää tuntea yhteenkuuluvuutta muiden ihmisten kanssa. Ykkösten ryhmäytymispäivän tarkoituksena on edistää ryhmähenkeä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Päivän toteutuksesta vastaavat Nuorisotiedotuspiste Aaltonen, Tornion seurakunta ja lukiomme tutorit. Tutorit ovat tehtäviinsä koulutettuja toisen vuoden opiskelijoita. Jokaisella ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ohjausryhmällä on muutama oma tutori, jotka huolehtivat koko lukuvuoden ajan omasta ryhmästään.

Ryhmäytymispäivänä toteutettiin ns. aarteenmetsästys, jossa ohjausryhmät kilpailivat leikkimielisesti toistensa kanssa. Ryhmät saivat tehtäväkseen 147 tehtävää, joiden lisäksi oli vielä 14 specialtehtävää. Tehtävät olivat toiminnallisia ja monet niistä vaativat rohkeutta, yhteistyötä ja heittäytymistä.

Tehtäviä tehtiin lukiorakennuksen lisäksi kaupungilla eri paikoissa. Tutorit kannustivat ja rohkaisivat ykkösiä tehtävien tekoon. Kauppakeskuksessa asioineet varmaan yllättyivät, kun opiskelijaryhmät suorittivat tehtäviään. Ykköset ajelivat lasten auto-ostoskärryillä pitkin Kauppakeskuksen käytäviä. Tottakai luvalla.

Lehtäviin kuului mm. halata kymmentä tuntematonta ihmistä, meikata poika naiseksi, kantaa opettajaa reppuselässä, laulaa Pikku Kakkosen postia Lappian pihalla ja ostaa pizzaa tutoreille. Tunnelma oli innokas ja ykköset lähtivät hyvin mukaan tähän riehaan, jonka tarkoitus oli tutustuttaa ykköset toisiinsa. Ryhmien välinen kilpailu oli toissijaista, mutta mainita voi, että kisan voitti 18D. Ryhmä palkitaan myöhemmin.

Kiitämme kaikkia onnistuneeseen päivään osallistuneita.