TORNION YHTEISLYSEON LUKIO

Aprillipäivän penkkarit

9.4.2022

Tämän kevään penkkarien ajankohta oli poikkeuksellinen koronarajoituksista johtuen. Penkkareita vietettiin heti ylioppilaskirjoitusten päättymisen jälkeen. Itse penkkareita vietettiin kuitenkin perinteiseen tapaan. Abit olivat koristelleet lukion aulan ja monitoimisalin näköisekseen. Erityisen hyvin ja vaivalla tehdyt opettajataulut ansaitsevat erityiskiitokset. Samoin kuorma-autoihin kiinnitettäviin lakanoihin oli panostettu.

Abit vaeltelivat lukion käytävillä mitä mielikuvituksellisimmissa vermeissä ja vierailivat oppitunneilla suorittamassa kaikenkirjavaa ohjelmaa. Abien ohjelmassa oli myös ryhmänohjaustunti, missä he olivat vihoviimeistä kertaa yhdessä ryhmänohjausryhmänsä ja ryhmänohjaajansa kanssa. Ruokailun jälkeen siirryttiin monitoimisaliin abijuhlaan, jonne kokoontui koko lukion väki.

Abit olivat järjestäneet opettajille upeat istumapaikat ja kattaukset. Nuorempien ikäluokkien paikka oli istua salin lattialla ja portaikolla. Abit asettuivat itse istumaan heille varatuille tuoleille käytyään ensin iloisesti näyttäytymässä juhlaa varten rakennetulla lavalla.

Abijuhlaohjelma ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Siihen kuului diplomien jakoa, leikkimielisiä kisailuja, ryhmänohjaajien palkitsemista ja abivideo. Sen aihepiireinä olivat mm. ylioppilaskirjoitukset ja autojen parkkeeraamisongelmat.

Abit onnistuivat hienosti pysymään aikataulussa pienistä teknisistä ongelmista huolimatta. Abien uloskanto sujui ennätysmäisen sujuvasti runsaslukuisen yleisön edessä. Aprillipäivän aurinko tervehti juhlivia abeja kuorma-autoajelun ajan. Abit joutuvat vielä jännittämään ylioppilaskirjoitusten tuloksia.