TORNION YHTEISLYSEON LUKIO

Ajankohtaista draamaa

10.10.2018

Teatteri Taimine vieraili lukiossamme esittäen ajankohtaista draamaa noin sadalle opiskelijallemme. Esitys nimeltään Ole hyvä käsitteli maailmankatsomusta, moraalikysymyksiä ja avun tarpeessa olevien auttamista. Tarinan sanoma voidaan tiivistää seuraavalla tavalla. Jokainen on lähimmäinen ja avun tarpeessa oleva voisit olla juuri sinä. Esityksessä oli vain kaksi näyttelijää: Cg Wentzel ja Mikael Strömberg. He onnistuivat pienillä eleillä ja vähäisellä rekvisiitalla taitavasti loihtimaan näytelmään koskettavuutta. Näytelmä oli ajatuksia herättävä ja jätti katsojan mietittäväksi hyvän ja pahan valinnan. Esitys oli monitasoinen, luova, lyhyt, nopeatempoinen ja kaksikielinen. Viimeksi mainittu asia saattoi aiheuttaa joillekin katsojista ymmärtämisvaikeuksia.
Tarinan päähenkilöt ovat veljekset Leo ja Sam, joiden suhtautuminen auttamiseen on aluksi kovin erilainen. Isoveli Sam auttaa paperittomia pakolaisia ja saattaa itsensä vaaraan. Onko Sam sopiva esikuva pikkuveljelleen?
Totuus on harvoin mustavalkoinen.

Teatteri Taimine on vuonna 2002 perustettu kiertueteatteri lapsille ja nuorille. Teatteri tuottaa uutta ajankohtaista draamatekstiä suomalaisessa todellisuudessa eläville lapsille ja nuorille. Ole hyvä- näytelmän tekstin on kirjoittanut Henrika Andersson. Taimine haluaa puolustaa nuorten näkökulmaa aina vaativammassa ja monimutkaisemmassa maailmassa. Triviatietona mainittakoon, että Teatteri Taiminen johtajana toimiva Cg Wentzel on antanut äänensä Nuuskamuikkuselle elokuvassa Muumit Rivieralla.