TORNION YHTEISLYSEON LUKIO

Abit Havaijilla

17.4.2021

Penkkarit ovat yksi lukioajan kohokohdista. Tänä lukuvuonna penkkarit olivat vaarassa peruuntua kokonaan koronapandemian vuoksi, mutta onneksi ne saatiin pidettyä jossain muodossa. Penkkareita ei liene koskaan ennen pidetty ylioppilaskirjoitusten jälkeen huhtikuussa. Penkkaripäivään kuuluvia traditioita oli jouduttu karsimaan.

Abeja ei kannettu ulos lukiorakennuksesta runsaan yleisön edessä eikä heitä kyyditty pitkin kaupunkia kuorma-auton lavalla. Abien liikkumista koulurakennuksessa oli rajoitettu penkkaripäivänä. Suurta abien järjestämää salitilaisuutta ei voitu pitää kokoontumisrajoituksien vuoksi. Kaikista näistä kielloista ja rajoituksista huolimatta abit järjestivät hyvän, mutta erilaisen penkkaripäivän.

Päivä alkoi viimeisellä ryhmäinfolla, jolloin viimein huomattiin, että vain vajaa puolet abeista oli tullut viettämään penkkarijuhlaa koululle. Abit kiersivät pieninä ryhminä opetustunneilla näyttäytymässä ja jakamassa karamelleja nuorimmille ikäluokille. Abi-show toteutettiin miittinä, jota opetusryhmät seurasivat luokissaan. Show sisälsi abivideon, diplomien jaon, huonojen vitsien kertomisbattlen, tietovisailun ja ryhmänohjaajien palkitsemisen.

Abit olivat kehittäneet mukavan ohjelman lyhyessä ajassa, sillä lupa penkkarien pitämiseen kesti pitkään. Erityiskiitoksen abit saavat tyylikkäästä ensimmäisen kerroksen koristamisesta. Teemana koristelussa oli Havaiji.
Kevään ylioppilasjuhlan kohtalo on vielä auki. Toivotaan parasta, että se voidaan järjestää.