Tervetuloa kouluun,

Tornion yhteislyseon lukion lukuvuosi 2018-2019 alkaa keskiviikkona 8.8.2019 perinteiseen kellonaikaan 9.00. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kokoontuvat 3. kerroksen auditorioon ja muut omaan ryhmänohjausluokkaan. Aamupäivän ohjelmassa on lukioon tutustumista ja ryhmäytymistä ryhmänohjaajan ja tutoreiden johdolla. Päivän viimeinen klo 12.35-13.50 tunti tulee olemaan jo työjärjestyksen mukaan.

Kesän aikana koulun käytäville on ilmestynyt uusia kalusteita. Tornionseudun koulun aulaan, tulevan opiskelijakuntatilan eteen on tullut sohvaryhmä kuten myös 2. kerroksen luonnontieteiden käytävän päähän.

Toivottavasti kesän aikana jokainen opiskelija päässyt irti koulutyöstä ja jaksaa nyt keskittyä jälleen opiskeluun. Saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta jonkun mielestä näin digitaalisuuden keskellä, mutta haastan kaikkia kiinnittämään huomiotansa omaan ruutuaikaansa. Mieti, viekö ruutuaika aikaasi nukkumiselta ja lukemiselta? Lukiolaiselle tulee ruutuaikaa ihan riittäviin koulutehtävien parissa, jolloin muuta ruutuaikaa on saatava vähemmäksi. Lähde lenkille, tapaa kavereita muutenkin kuin ruutujen äärellä, kirjoita käsin kirje esimerkiksi mummolle, ota luettavaksi perinteinen kirja ja laita nukkumaan niin, että edelliseen kahteen tuntiin et ole ollut ruutujen ääressä.

Toivotan kaikille oikein menestyksekästä lukuvuotta 2018-2019

Marko Kaarlela

rehtori